Областна администрация Пазарджик отбелязва Европейския ден без загинали на пътя – EDWARD

 Областна администрация Пазарджик отбелязва Европейския ден без загинали на пътя – EDWARD

Областна администрация Пазарджик се включи в операция EDWARD – инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за четвърти пореден път. Европейският ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) е международна инициатива, подкрепена от Европейската комисия и тази година се провежда под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ на 26 септември. Национален координатор на операцията е Главна дирекция „Пътна полиция“ на Министерство на вътрешните работи.

Председателят на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата заместник областен управител Петър Белчев запозна служителите на Областна администрация Пазарджик с целите на операция EDWARD и съдържанието на обещанието за безопасност на пътя.

Главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов представи на служителите утвърдената от Областния управител Стефан Мирев Система за управление на пътната безопасност на Областна администрация Пазарджик, разработена в съответствие с изискванията на стандарта БДС ISO 39001:2014, и Стандартизираната система от мерки за подобряване на безопасността на движение по пътищата в администрацията, разработена съгласно указанията на Председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Служителите на Областна администрация Пазарджик подписаха обещанието за отговорно поведение на пътя и недопускане на жертви от ПТП, с което изразиха подкрепата си за проекта EDWARD.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *