Областният управител на Пазарджик се срещна с ръководството на EVN България

 Областният управител на Пазарджик се срещна с ръководството на EVN България

Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с регионалния мениджър на EVN за България Робърт Дик. В разговорите участваха Калина Трифонова – член на УС на EVN България и Костадин Величков- зам.-председател на УС на EVN България.

Над 9 млн. лв. са направените инвестиции в областта за 2018 г. Новите електропроводи средно напрежение са над 3 км., изградени са 19 нови трафопоста и 26 км. нови електропроводи ниско напрежение. Вече почти напълно е завършена подмяната на електромерите за дистанционно отчитане в Пазарджик, през следващата година този процес ще бъде финализиран в Пещера и Белово. Подменени са амортизирани стълбове, на много места въздушният пренос е заменен с наземен, което гарантира качествено електроснабдяване и по-малко аварии.

Електроразпределителното дружество заяви готовността си за работа при зимни условия. Проверени са всички съоръжения за спешни ремонти по мрежата. Осигурени са високопроходими вишки и агрегати, които при аварии могат да захранват цели населени места. Изградени са просеки в района на с. Фотиново, Батак и Пещера. През изминалия зимен сезон, за първи път в района на Велинград е използван мобилен трафопост при отстраняването на по-продължителни аварии в ел. захранването.

Освен в съоръжения, EVN България инвестира и в хора, увериха от управата на компанията. Фирмата подкрепя дуалното образование. Успешно си партнира с професионални училища от Смолян, Кърджали, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Пловдив.

Областният управител адмирира устойчивата политика на ръководството на фирмата по отношение на инвестиции, човешки ресурси и дуално обучение. Стефан Мирев постави пред EVN проблема с ел. захранването на вилните зони в региона. Жителите на с. Ветрен дол алармираха за проблема областния управител по време на изнесената му приемна в община Септември. Ръководството на дружеството се ангажира да извърши проучване на терените и ще очаква собствениците на имоти във вилните зони да депозират искане за присъединяване, за да бъде изградена вътрешна ел. мрежа съгласно  разпоредбите на ЗУТ.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *