Областният управител се срещна с ръководството на EVN България

 Областният управител се срещна с ръководството на EVN България

На работна среща с областния управител на Пазарджик Гинче Караминова, председателят на Управителния съвет на EVN България Робърт Дик, зам. председателят на Управителния съвет Калина Трифонова и ръководителят на клиентските центрове на EVN Костадин Величков, представиха инвестиционната програма на дружеството в област Пазарджик за 2016г., подготовката за зимния сезон и проектите, които ще се реализират през 2017г.

Около 7 млн. лв. са инвестициите в област Пазарджик за 2016г., за нови електропроводи, средно и ниско напрежение, 20 нови трафопоста основно в Родопската част на областта, изграждане на нова мрежа в промишлената зона на град Пазарджик за привличане на инвеститори. През 2017г., на територията на областта ще продължи изграждането на система за дистанционно отчитане на битови електромери, с цел намаляване на кражбите на ел. енергия.  В подготовката за зимния сезон, на територията на областта са подменени  над 400 стълба, изградени са просеки и проводници. За бърза реакция при зимни условия, от дружеството са осигурени добре оборудвани, високопроходими машини за общините Велинград, Батак, Пещера, Белово.

Областният управител ще настоява пред кметовете на общини, всички проекти, които се разглеждат на Съветите по устройство на територията да бъдат своевременно съгласувани с EVN и представител на дружеството да присъства на заседанията. Гинче Караминова постави отново въпроса за стриктно спазване на процедурите по поддържане и почистване на сервитута под далекопроводите и осигуряването на проводимост през зимния сезон.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *