Областният управител Стефан Мирев към кметовете на общини: Очаквам вашите въпроси и искания към министерствата и Правителството

 Областният управител Стефан Мирев към кметовете на общини: Очаквам вашите въпроси и искания към министерствата и Правителството

Това каза по време на първата си работна среща с кметовете на общини от областта областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и изрази увереност успешната работа между областната и общинските администрации да продължи с цел реализацията на важни за общините и региона проекти. На срещата присъстваха кметове и зам. кметове на общини, зам. областният управител Йордан Кожухаров, главният секретар на областна администрация Светлан Карталов и директорите на дирекции – арх. Николай Колев и Петър Костов.

От своя страна кметовете на общини поставиха и някои конкретни въпроси, за които вече има стартирали процедури и внесени документи в областна администрация и различни министерства. Изграждане на обходен път на град Септември и намаляване на тежко-товарния трафик, който преминава през града, бе един от въпросите поставен от кмета на Септември Марин Рачев. Той търси подкрепата на областния управител за изграждането на велоалея по трасето на вече неизползваема жп линия и предоставяне на общината на сградата на бившата опитна станция в гр. Септември за обособяването на индустриална зона. Кметът на община Пещера Николай Зайчев постави пред областния управител въпроса за възстановяване на община Пещера на собствеността на летовище Свети Константин. Процедурата е в ход, областна администрация е дала и необходимите положителни становища. Община Лесичово ще търси подкрепа и съдействие за ремонт на републиканския път, който преминава през Пазарджик-Калугерово-Лесичово-Церово. Неотложен за община Панагюрище е ремонтът на част от магистралния водопровод. По думите на кмета на общината Никола Белишки, копаенето на трасето поради чести аварии е стигнало много близо до газопровода преминаващ под АМ  „Тракия”. Кметът на Брацигово Петко Петков очаква да бъде финализирана от областния управител процедурата по безвъзмездно предоставяне на община Брацигово на курорта „Атолука”, за което вече има решение на Министерски съвет.

Кметовете на общини ще имат възможност да поставят своите въпроси и пред народните представители от региона на предстояща работна среща организирана от областния управител на Пазарджик. Стефан Мирев призова кметовете да участват активно и в работата на Областния съвет за развитие, където могат да представят важни за общините и региона въпроси. Следващото заседание на Съвета ще бъде в началото на м. юни, домакин е община Лесичово.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *