Община Велинград бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”

 Община Велинград бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”

„Мениджър за един ден“  е сред  най-популярните инициативи на Джуниър ачийвмънт – България“. Тя  се провежда ежегодно на територията на 100 държави. За 14-ти пореден път тя се реализира във Велинград.  Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от различен тип в рамките на един ден.      Организирането на „Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика , провеждана от  Европейския съюз-образованието да бъде все повече  с практическа насоченост, за да могат младите  хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношения.

Тъй като кметът д-р Костадин Коев отсъстваше и имаше неотложни задачи в министерството на Образованието, зам.-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров  приеха в Община Велинград ученици от 9-ти и 10-ти клас, възпитаници на  СУ „Васил Левски“, за да разберат как функционира общинска администрация.

Бе проведена и пресконференция с местните медии.

Секретарят на общината Тодор Янков, запозна седемте млади мениджъри  със структурата на администрацията, с основните дирекции и  задълженията на служителите в тях.

Десетокласничката Мирослава Янчева, зае най-отговорния и важен пост на кмета д-р Коев.  Хатидже Бодева, Надежда  Ачева, Лазаринка Гъркова, Цветка Патранова, Християна Димитрова и Костадин Скабрин  проявиха интерес от постовете на директорите на дирекции и началниците на отделите в култура и образование, туризъм, икономическа политика и общинска собственост. Запознаха се и с работата на деловодството, което е много важно звено в общинска администрация.

Младите мениджъри изказаха удовлетвореността си от преминалия работен ден. В понеделник те ще споделят със своите връстници впечатленията от работата в общинска администрация.

Община Велинград насърчава и подкрепя  инициативи свързани с успешната бъдеща реализация на младите хора и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *