Община Велинград плаща 1200 лева на нахапан от бездомно куче

 Община Велинград плаща 1200 лева на нахапан от бездомно куче

Община Велинград да плати 1200 лв. обезщетение на нахапан от бездомно куче, реши местният районен съд. През април, м.г., пострадалият Димитър Д. се прибирал към дома си, когато на централна улица в курортния град бил нападнат в гръб от бездомно куче.

Песът го съборил на земята и го захапал в горната част на лявото бедро. Свидетел на инцидента станал таксиметрол шофьор, който в този момент преминавал по улицата. Той спрял таксито и с викове успял да прогони кучето.

Качил пострадалия в колата си и го откарал в Спешна помощ, където лекари зашили 3-сантиметровата дълбока рана от ухапването. Според решението на районния съд община Велинград не е взела мерки за упражняване на контрол и ограничаване на бездомните кучета в града.

24chasa.bg

3 Comments

  • Проблем са тия кучета и приюта дето го направиха,явно не може да реши изцяло проблема,много кучета има.

  • че кучетата намаляха значително е факт,но явно са нужни повече усилия в тази посока

  • Как да ограничи бездомните кучета в града, като той постоянно бива заливан от нови и нови? Ако всеки велинградчанин имаше по едно куче и го изгонеше на улицата пак щяха да свършат… но не свършват! Явно от околните селища си карат ненужните, излишни и стари кучета и ги изсипват в града и това ще продължава до безкрай… За ухапванията от куче съм малко скептичен… те са толкова наплашени и гладни, че навсякъде вървят с подвита опашка и се разтреперват само ако посегне човек към тях… Явно трябва много да предизвикаш едно куче, за да те наръфа, но може пък гореописания случай да е изключение

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *