Осем са пострадалите при две катастрофи в дефилето към Велинград

 Осем са пострадалите при две катастрофи в дефилето към Велинград

Осем човека са пострадали при две различни катастрофи, почти на едно и също място, на пътя от Пазарджик към Велинград, в дефилето на река Чепинска, съобщи за „24 часа“ говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Няма опасност за живота на ранените.

Първият инцидент е станал малко след 17 ч. в събота в близост до гара Долене, където ж.п. линията пресича пътното платно. При него, заради отнето предимство един в друг са се ударили три автомобила. При катастрофата са пострадали 7 човека, които са с порезни рани, натъртвания и фрактури. Петима от тях са били транспортирани в болницата във Велинград, а двама в областната болница в Пазарджик.

След оказаната им медицинска помощ състоянието им е добро, съобщиха от двете здравни заведения. Инцидентът е наложил в продължение на няколко часа пътят през дефилето към Велинград да бъде затворен, а трафикът отклонен по обходни маршрути.

Втората катастрофа е станала на самата ж.п. линия на теснолинейката. Заради висока скорост кола се е преобърнала на релсите, а жената която я е управлявала е със спукан крак. Тя е откарана във велинградската болница на лечение. Заради инцидента се е наложило разписанието на теснолинейката да бъде променено, докато катастрофиралия автомобил бъде изтеглен от релсите.

24chasa.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *