Отново бум на опитите за телефонни измами в областта

 Отново бум на опитите за телефонни измами в областта

Вчера на прицел на извършителите е бил град Пещера и съседните населени места, като през деня са регистрирани над 20 опита. Днес отново обект на подобни посегателства е Пазарджик, където опитите за измами са над 10 от началото на деня. 


Припомняме, че най-актуалната схема в последните 2-3 седмици е свързана  с обаждане и представяне за полицай, който ще разследва телефонните измами. Преди това обаче измамниците вече са направили позвъняване на телефона на възрастните хора и са направили несполучлив опит за измама. Минути след като разговора приключи на телефона звъни друг измамник, който обаче вече се представя за полицай разследващ телефонни измами. Използват се конкретни имена на служители от съответното районно управление или областната дирекция в Пазарджик. Малко след това измамникът информира възрастният човек, че ще изпрати на адреса свой „колега”, който да вземе приготвените пари, те ще бъдат белязани и описани, като така ще могат да заловят извършителите. Ако жертвата се двоуми дали да го направи се използват дори конкретни заплахи за физическа саморазправа от страна на мнимите полицейски служители.

За пореден път ОДМВР-Пазарджик предупреждава хората да са особено бдителни и мнителни по отношения на обаждания от непознати. На всеки вход от жилищен блок, кооперация или къща са раздадени информационни брошури с телефоните на дежурната част на Районните управления в Пазарджик, Панагюрище, Септември, Пещера и Велинград, на полицейския и младши-полицейските инспектори обслужващи жилищния квартал или селото. При съмнения хората да звънят на тях или на своите близки и роднини, за да се предпазят от телефонните измами.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *