Повече от 600 човека се обявиха срещу запора на общинска собственост във Велинград

 Повече от 600 човека се обявиха срещу запора на общинска собственост във Велинград

Повече от 600 човека се включиха в гражданска подписка във Велинград. С нея неправителствена организация настоява за отмяна на възбраната на дома за възрастни хора в курорта, пълен одит на общината и наказание за виновните за плачевното финансово състояние на Велинград.

Подписката стартира в началото на февруари във Велинград. С нея хората настояват за отмяна възбраната върху дома за възрастни хора, както и за пълна ревизия на общината. С подписката се иска пълен одит на администрацията в курорта и наказание за виновните за финансовото състояние на Велинград.

София Ключкова – председател на ИК „Да поработим за Велинград“ призова за по-строг контрол при разходването на общинските пари и тези по спечелени проекти. Жителите на Велинград настояват още за по-голям контрол при провеждането на обществените поръчки и качеството на изпълнението им, което през годините е показало, че води до харчанете на допълнителни средства от общинския бюджет.

Гражданите настояват още за извършване на одити от МОСВ за разрешено количество вода и доколко това количество задоволява обявените нужди на ползвателите, от Министреството на финансите по компетентност, както и от МРРБ за спазване на изискванията на законите за прекопаване и полагане на тръби в публична общинска собственост и предоставянето на минералната вода до ползвателите и заплащане на водопренос за ползване на земя.

Припомняме, че с подписката се иска също налагането на мораториум от МОСВ и Община Велинград за ползване на минерална вода до изготвяне на стратегия за минералните води на територията на община Велинград и наредба, а не решение на ОбС, за ползването на минералните води.

telekabeltv.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *