Премиерът Бойко Борисов: Резултатите на местните избори на ГЕРБ и РБ ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството

 Премиерът Бойко Борисов: Резултатите на местните избори на ГЕРБ и РБ ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството

Пожелавам на парламента успешен политически сезон. Надявам се това, което двете коалиционни партии ГЕРБ и РБ и партиите, които ни подкрепят – АБВ и ПФ, септември не да е само предизборен, но и работен. Местните избори, които са изключително важни, за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Това заяви на брифинг в парламента министър-председателят Бойко Борисов след срещата с Реформаторския блок, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Затова резултатите от тях – на ГЕРБ и РБ, броя на кметовете, на политически съветници, мнозинствата, ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството”, подчерта Бойко Борисов и коментира, че ако се представят слабо, това би било лош сигнал за работата на правителството.
„Независимо коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление”, посочи Борисов и поясни, че винаги е твърдял как в една коалиция няма малки и големи. „Никой от нас не е самодостатъчен и трябва да проявим максимално внимание и да си мерим приказките”, изтъкна той.
„Затова и решението, което взехме министрите, включително аз и вицепремиерите да не участват в предизборната кампания, гарантират по-добрата работа на правителството през този период”, обясни Борисов.
Той поясни, че ще водят толерантна кампания и ще бъдат максимално тактични в отношенията си поне на ниво управление на двете партии. „Щабовете по места изграждат своята стратегия. Има места, където имаме общи кандидати”, уточни той като заяви, че на ниво ръководство не трябва да изпускат мисълта, че стабилността на държавата стои над всичко.

Агенция ФОКУС