Първа работна среща за взаимодействие между институциите

 Първа работна среща за взаимодействие между институциите

На 31 юли в НЧ „Методий Драгинов” в с. Драгиново се проведе работна среща с кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателя на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, кметове на кметства, инж. Радка Енчева-Кочева  представител на РЕКИЦ „Читалища” Пазаджик, директори и представители на общински служби, читалища, училища, детски градини , представители на бизнеса и служители на  общинска администрация. Народния представител от 44-тото народно събрание Сергей Кичиков също бе поканен да присъства.

Темата бе взаимодействията между институциите, споделяне на опит и добри практики за управление.

Преди да разгледат библиотеката и музея на читалището, гостите бяха посрещнати с хляб и сол.

Г-н Емил Налбантов председател на НЧ „Методий Драгинов” откри  срещата и разказа за дейността им, както и за желанието им да се развиват.

От опита си г-н Бисер Маджиров кмет на с. Драгиново сподели, че взаимодействието с общинския кмет, съчетано с много работа, дисциплина и  постоянство води до желаните резултати.  Пример за което  той изложи, че  20 годишното неглижиране на проблем с канала на    читалището, вече в решен. Той изказа своята благодарност към г-н Коев за съдействието и помощта  за  5-те улиците в селото които ще бъдат асфалтирани, както и за подмяната  на съществуващ водопровод по ул. „Калугерица” и ул. „Бор” и довеждащ водопровод от водохващане „Вотерно”.

Г-жа София Ключкова подари на читалището албум летопис, в който да запазят културата си за идните поколения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *