ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ: ГЕРБ води с над 4% пред БСП

 ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ: ГЕРБ води с над 4% пред БСП

Нито една от двете партии няма да може да състави самостоятелно правителство

ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори. Това показват резултатите от екзитполовете, извършени от Агенция „Алфа Рисърч“ и на  „Галъп интернешънъл“  – възложени и финансирани от NOVA.

КОЙ С КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА СЛЕД ИЗБОРИТЕ

Според данните на „Алфа Рисърч“ за ГЕРБ са гласували 32.2% от хората, а според данните на „Галъп“ – 32,6%.  28% са гласували за БСП, според „Алфа Рисърч“, а според „Галъп“ – 28,4%.

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ: ЩЕ ВОДИМ РАЗГОВОРИ С ПЪРВИЯ НА ИЗБОРИТЕ

Ето данните на „Алфа Рисърч“ към 19.00 часа:

Ето и финалните екзитпол резултати на „Галъп интернешънъл“ към 20:00 часа.
КОЙ КОЛКО МЕСТА ЩЕ ИМА В ПАРЛАМЕНТА? 
Предварителните изчисления на „Алфа Рисърч” показват, че ГЕРБ ще получат между 86 и 92 места в парламента, БСП – между 75 и 81 кресла в Народното събрание, ДПС – между 25 и 29 места, Обединените патриоти – между 25 и 28 места,  партията на Веселин Марешки ВОЛЯ  – 13-15, а коалицията  “Реформаторски блок – Глас Народен” има шанс да има 10 или 11 депутата.

МОСКОВ: ВЪЗМОЖНО Е УПРАВЛЕНИЕ МЕЖДУ ГЕРБ, ПАТРИОТИТЕ И „РБ – ГЛАС НАРОДЕН“ 

Предварителните изчисления на „Галъп” показват, че ГЕРБ ще имат между 87 и 95 места в парламента, БСП – между 76 и 83, Обединените патриоти – между 24 и 26 кресла в Народното събрание, ДПС – 21,22 или 23 места, ВОЛЯ – 12-13 места. Все още не е ясно дали двете коалиции – тази между Реформаторите и „Глас Народен”  и тази между „Да, България”, ДЕОС и Зелените ще влязат в парламента, но ако това се случи и двете коалиции ще имат 10 или 11 народни представители.

СИМЕОНОВ: РАЗОЧАРОВАН СЪМ ОТ РЕЗУЛТАТА НИ НА ВОТА

Проучванията на Агенция „Алфа Рисърч“ и на  „Галъп интернешънъл“ са извършени от екипите на двете агенции, а са възложени и финансирани от NOVA.

nova.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *