Първи турнир по тенис за аматьори „Велинград и приятели”

 Първи турнир по тенис за аматьори „Велинград и приятели”

На 17 септември, под патронажа на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се проведе Първи турнир по тенис за аматьори „Велинград и приятели”, организиран от  новосъздадения работнически спортен клуб „Хамлет Йовчев”- носещ името на известен от миналото на Велинград спортен деятел- с председател Неделчо Гарванов.

Състезанието бе открито от почетния президент на българската федерация работнически спорт Костадин Пързулов.

Участие в турнира взеха 22 състезатели от София, Пловдив, Пещера и Велинград, като в състезанието се включи и съпругът  на известната наша тенисистка Цветана Пиронкова-Михаил Мирчев. Запомнящо се бе и участието на зам. кмета на Община Велинград Атанас Палигоров, който достигна втората фаза на турнира.

Турнира предизвика голям интерес y гражданите и гостите на Велинград.

В неделния ден бяха излъчени и наградени финалистите. Наградите връчи кметът д-р Костадин Коев както следва:

Първо място- Марин Пашев

Второ място- Иво Кюрчиев

Награда за най-атрактивен състезател спечели Тома Чонков, за най-възрастен състезател- Альоша Ковачев, а за най-отдаден на тениса,наградата отиде при Георги Чавдаров. Награда за феърплей получи  Щерьо Попов.

Полуфинали- Марин Пашев отстрани Тома Чонков, а Иво Кюрчиев отстрани Щерю Попов.

 

Почетния президент на БФРС г-н Пързулов, даде висока оценка за организацията на проведения тенис турнир и в знак на благодарност  връчи плакет на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев,  с пожелание другата година в турнира да има и международно участие.

img_1539 img_1540

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *