СДС отчете 4 трудни години

На 14 септември – Кръстовден общинската организация на СДС – Велинград проведе редовното си отчетно-изборно събрание. То започна с почитане паметта на секретаря на организацията, който се беше превърнал и в нейна емблема – Кръстьо Кръстев.

Отчет за свършеното и несвършеното за периода от септември 2006 г. до септември 2010 г. направи председателят на организацията инж. Таня Гончева. През тези 4 изключително трудни за партията в национален и общински мащаб години бяха проведени 5 избора: за президент, местна власт, Европарламент и Народно събрание. Това бяха години, през които партията имаше много сериозни вътрешнопартийни проблеми, свързани с лидерството на централно ниво и такива, свързани с регистрацията й, което доведе до още по-голям отлив на членове от нейните редове. Резултатите: загубена президентска институция, недостатъчно добро представяне на парламентарните избори и за първи път без нито един общински съветник в местния парламент.
Хубавото, което се случи през този период, според членовете на местната организация е създаването на Синята коалиция и фактът, че в сегашния, за разлика от предишния Европарламент, има син депутат – Надежда Михайловава, а и вече със Светослав Малинов от ДСБ депутатите са двама.
Събранието отчете като слабост в работата на организацията отсъствието й от социалния живот на града и общината.
Членовете на общинската организация на СДС преизбраха за председател инж. Таня Гончева, за зам.-председател Мехмед Байрактаров и за член на ръководството Екатерина Михайлова.
Веска Божкова

velingradnews

Свързана публикации