СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ с. ДОРКОВО

 СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ с. ДОРКОВО

„В книгите се крие особено очарование – те ни носят наслаждение,
говорят с нас, дават ни добър съвет и стават наши приятели.“
Франческо Петрарка

Книгата е прозорец към един нов свят – непознат, вълнуващ и красив. Тя ни дава знание, развива нашето въображение и ни пренася на място, на което всичко е красиво и вълшебно. Четенето ни откъсва за кратко от реалния свят и ни отнася на едно безкрайно пътешествие в свят на приказни герои и приключения. Понякога книгата ни разказва много истории – реални и измислени, които истории ни помагат да погледнем трезво на нещата от живота и да решаваме проблемите си с лекота. В днешния свят на технологии все по-малко хора се обръщат към книгата, а тя е най-богатият източник на знание, тя може да ни даде съвет и да ни посочи правилния път към успеха.

За да насърчим четенето, учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково, за поредна година проведоха „Седмица на четенето“ в периода 21.10.2019 г. – 25.10.2019 г., в която взеха участие всички ученици. Програмата беше богата и изпълнена с много и различни дейности. Проведе се състезание за учениците, в което по-малките показаха уменията си да пишат вярно и красиво, а за по-големите задачата беше малко по-трудна, но всички се справиха прекрасно.  Учениците се срещнаха с писателката Бета Наур, която разказа интересни неща за себе си и запозна всички с творчеството си. Тя проведе беседа с учениците и също така беше подготвила занимателна игра за тях. Вълнението за нас като домакини беше голямо.

Много от учениците споделиха свое лично творчество, като за пореден път доказаха колко добре умеят да пишат както есета на различни теми, така и поезия. Имаше рисунки по прочетена книга, а в последния ден от седмицата на четенето, големите ученици четоха на по-малките откъс от любими книги.

Автор: Елена Овчарова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *