СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.08.10

ЖЕГА Горещият август доведе много туристи във Велинград, които потърсиха прохлада не само в хотелите и басейните, а и в реката край Чепино. С лековитата вода и кал топилата се оказаха не само оазис в жегата, а и безплатна алтернатива на модерното СПА. Жалко, че държавните и общински институции са напълно безотговорни към този феномен и за него е останала да се грижи само природата!
ПОРЪЧКИ Община Велинград обяви две малки обществени поръчки. На 18 август започна процедурата за избор на доставчик на строителни материали, стоки и инструменти. Поръчката е с прогнозна стойност 142 850 лева без ДДС, а датата на конкурса е 24 септември 2010 г. Ден по-късно бе обявена поръчка за периодични доставки на ел. материали, уреди и консумативи за нуждите на общината с обща прогнозна стойност 92 800 лева без ДДС. Откритият конкурс по тази поръчка е насрочен за 27 септември 2010 г.

ДЕЦА Пилотен проект, който предвижда инвестиции в ранното детско развитие, ще започне в община Ракитово. Неговата цел ще бъде да осигури повече услуги и социално включване на деца до 7-годишна възраст от сеемйства с ниски доходи и деца с увреждания. Пилотните общини са избрани от Министерството на труда и социалната политика.

ЮНДОЛА Общински съвет – Велинград намали тръжната цена за продажба на 5 урегулирани поземлени имота в Юндола. На обявените търгове при цена 55 лева/кв.м. не се явиха купувачи и затова съветниците решиха да намалят цената на 35 лева/кв.м.

ПЪТИЩА Общинската строителна бригада в Ракитово започна ремонт на 113 основни пътни артерии. От общината съобщават, че ще бъдат ремонтирани общо 2700 кв.м. общински пътища, включително частично асфалтиране на 4 улици в ромския квартал “Запад”.

ПОЖАРИ От Районното управление “Пожарна безопасност и спасяване” отправиха призив към гражданите да спазват стриктно разпоредбите за предотвратяване на пожари в горския фонд на територията на общините Велинград и Ракитово. Заради летните жеги опасността от пожари е повишена. При откриване на признаци на пожар в гората гражданите трябва да подадат съобщение по най-бърз начин на тел. 112 или 160.

БАЙКАРИЯ От петък до неделя край язовир Беглика се проведе тазгодишният “Беглика фест”. Организатор на събитието е сдружение “Байкария”, председателствано от велинградчанина Васил Тодев. Фестивалът бе посетен и от много велинградчани и гости на курорта.

НАРУШИТЕЛИ През седмицата полицията задържа двама шофьори, които продължават да карат с отнети свидетелства за правоуправление. 19-годишният И. Г. от Велинград е управлявал “Крайслер”, а 55-годишният Д. Ц. от Сърница е хванат да кара “Шкода”. Срещу системните нарушители се водят незабавни полицейски производства.

velingradnews

Свързана публикации