Секс-туризъм с непълнолетни във Велинград

Половин час след полунощ на 15 август велинградската полицията задържа четирима възрастни, извършващи блудствени действия с 15-годишно момче. При проверка в къща за гости в една от стаите полицаите са попаднали на компания, включваща трима мъже и една жена.
Мъжете са с инициали В. К., на 36 години от Велинград, Н. П., 34 години от София и А. Т., 31 години от Благоевград плюс 29-годишната софиянка М. С. Спазвайки закона, от разследващите органи не обявяват инициалите на непълнолетното момче, но посочват, че наскоро същото е било задържано за притежание на наркотични вещества.
Първоначално четиримата възрастни участници в нощната оргия са прибрани в ареста за 24 часа и е уведомена Районната прокуратура. С прокурорско разпореждане арестът е бил удължен с още 3 денонощия.
Засега е известно, че групата е търсела дискретност и за да не се набива на очи, е ползвала различни места за настаняване. Възрастните са привличали непълнолетни с малки парични суми, посещения по заведения, а вероятно и с предлагане на наркотици. В конкретния случай младежите не са от малцинствата.
И тъй като това е пореден случай на използване на деца в сексуални престъпления във Велинград, повече от крайно време е Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни да заработи – явно е, че писането на стратегии съвсем не е достатъчно.
Темпо