Спа столицата на Балканите – един природен феномен

 Спа столицата на Балканите – един природен феномен

На всеки е известно, че става въпрос за изискания  и очарователен  курорт Велинград. Разположена в Родопите, курортната местност предлага неописуеми възможности за почивка, релакс, СПА процедури и развлечения. Природните му богатства – минералните извори, красивата природа, топлият климат правят Велинград един от най-желаните дестинации. Той е  посещаван от българи и чужденци и остава трайни спомени у всеки, който е посетил този прекрасен курорт.

Велинград е живописен град намиращ се в Чепинската котловина. Прелестна природа, възхитителни места, романтични кътчета, които зареждат душата с възторг и въодушевление извиква радостни чувства и правят хората щастливи. Карстовите и минерални извори променят изцяло облика му и го нареждат на първо място  сред българските планински курорти.

Лечебните свойства на минералната вода обнадеждават и лекуват тялото и душата на своите посетители. Градът е добре подреден и устроен и предлага удобства лечение, настроение и много положителни емоции на своите гости. Много първокласни хотели в целия град и околностите предлагат услугите си и създават благоприятни условия за пълноценна почивка. Хотелите са най-вече известни със своите СПА процедури,  помагащи на гостите си да се почустват като в приказка и да изкарат една уникална почивка във Велинград.

Процедурите са много полезни за укрепване на организма и нервната система. Няколко процедури и няма да се познаете – стабилизирани, спокойни и уравновесени. Категорията на хотелите е различна, цените също и това още повече прави града достъпен и желан за почивка. Намират се  и евтини квартири, достъпни заведения за обществено хранене и много други магазини, които отварят обятията си за своите клиенти.

Велинград е обединил три села – Лъджене, Каменица и Чепино. Всеки един от тези квартали е добре устроен и притежава прекрасни възможности за ваканция  и  спокойствие. В града и околностите има  много забележителни места, където ще се почуствате спокойни, свободни и ще изживеете прекрасни мигове. Градът е известен със много забележителни места, които вдъхновяват и правят щастливи туристите.

 

Клептуза е едно от най-познатите минерални извори, най-големият у нас, с две  красиви езера. Той захранва целия град и околностите с питейна и промишлена вода. Около езерата силно впечатляват многото заведения, които широко са разтворили своите врати за гостите си и ги очароват със изящната си кухня. На близо до Велинград се намира прекрасната местност Юндола, сгушена между Рила и Родопите. Тя е истинско съкровище, което привлича много туристи. В обширните тучни  пасища  има многобройни  стада от овце и кози, собственост на местните животновъди. На пазара в Юндола може да си купите различни местни, млечни  и други видове продукти произведени от местните жители. Мястото е благоприятно за СПА процедури заради лечебния климат и благоприятните условия които  се предлагат.   Наблизо до Юндола се намира връх Белмeкен. Място, където спортуват нашите бележити спортисти, заради чистият въздух  и добрата обстановка.

jitkam.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *