Стефка Костадинова вдига хотел за 40 млн. евро във Велинград

 Стефка Костадинова вдига хотел за 40 млн. евро във Велинград

Легендарната състезателка по скок на височина и настоящ председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова е на път да влезе с гръм и трясък в туристическия бизнес, пише ПИК. Близки до фамилията на световната рекордьорка шушнат, че заедно със съпруга си Николай Попвасилев Стефка подготвя изграждането на петзвезден хотел с ултрамодерен спортен комплекс във Велинград.
Съоръжението, чиито планове вече са готови, трябва да се превърне в туристическото бижу на Западните Родопи и да конкурира най-елитните развлекателни центрове на континента, съобщава столичен вестник. Подобен проект изисква инвестиция от порядъка на 30-40 милиона евро.
В града упорито се носят слухове, че Стефка и съпругът й разчитат на помощта на спрягания за най-богат българин Васил Божков. Милиардерът е родом именно от Велинград, а с Костадинова го свързва дългогодишно приятелство покрай федерацията по спортна стрелба и шахмат, които бизнесменът ръководи в различни периоди.
Други настояват, че зад проекта стои единствено половинката на Костадинова – Николай Попвасилев. Дългокосият мачо е крупен столичен реститут и строителен предприемач. Онези, които подценяват финансовата му мощ, сериозно са сбъркали. Попвасилев бе голямата любов на Жени Живкова, но я изостави веднага, след като дядо й Тодор Живков падна от власт, припомнят паметливи.

Марица.бг

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *