Съдят компютърен специалист от Велинград убил баба си и пребил майка си

 Съдят компютърен специалист от Велинград убил баба си и пребил майка си

С разпоредително заседание в окръжния съд в Пазарджик започна процесът срещу 30-годишният Христо Спасов, който преби майка си и уби баба си в къщата им във Велинград.

Обвиняемият е компютърен специалист. На 24 февруари, м.г., след скандал с майка си Спасов я пребива с дървена летва, но жената успява да избяга от стаята и разярения си син. Тогава Христо влиза в съседна стая, където на леглото е 71-годишната му баба, която се възстановява след операция за смяна на тазобедрена става. Внукът започва да налага с дървената летва и други предмети по главата възрастната жена, вследствие на което тя умира.

Спасов е обвинен в умишлено убийство по чл. 115 от НК. Според съдебно-психиатричната експертиза обвиняемият е вменяем и може да носи отговорност за действията си. На първото разпоредително заседание стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред и ще продължи в края на февруари с разпит на свидетели. От деня на арестуването си, след разигралата се във Велинград семейна драма, до момента Христо Спасов е с мярка за неотклонение “ задържане под стража“.

24chasa.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *