Трети детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми”

 Трети детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми”

На 21 април от 10:00ч. на езеро „Клептуза” ще бъде открит Третия детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми”.  Организатори на събитието са ОНЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1905” със съдействието и подкрепата на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

В тазгодишното издание на фестивала участие ще вземат танцьори, певци и музиканти от Република Сърбия, София, Пещера, Ракитово, Бошуля, Ковачево, Белово, Грашево и Велинград.

На емблематичното за Велинград езеро „Клептуза” ще се изиграе голямо хоро от всички участници, след което от 10.30 часа фолклорната проява ще протече в ОНЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1905”.

Пъстрото дефиле към центъра на кв. Чепино и читалището ще поведе оркестърът на ПАНПТ ”Чепино”.

Изненадата в това трето издание са грамотите за участниците. Те ще представляват рисунки на емблематични места от Велинград и с фолклорни мотиви. Проектът за грамотите е съвместна инициатива на читалището и младите художници от школата “Изобразително изкуство” щъм ЦПЛР-ОДК с ръководител Венера Ланджова. Идеята е освен грамота участниците във фестивала да отнесът със себе си и частица от Велинград.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *