Три състава на незрящи изпълнители ще пеят във Велинград

На 6 октомври 2010 г. от 18.00 часа в салона на ОНЧ “Отец Паисий 1893” – Велинград ще се състои уникален концерт. Публиката ще има удоволствието да чуе три състава, в които участват незрящи изпълнители: Смесения професионален хор на слепите “Академик Петко Стайнов”, Вокалната група “Teens” при Училището за деца с нарушено зрение – София и Вокално-инструменталния състав “Весели момчета”.

Концертът се осъществява по проект “Музиката – възможност за реализация на незрящите творци”. Концерти на Професионалния хор на слепите “Академик Петко Стайнов”, Детската вокална група “Teens” и Вокално-инструменталния състав “Весели момчета” са планувани освен във Велинград още в Берковица, Панагюрище и Дупница. Те са по проект на фондация “Устойчиво развитие” в партньорство с фондация “Хор на слепите “Академик Петко Стайнов”.
Проектът е финансиран от Агенцията за хората с увреждания при Министерството на труда и социалната политика. Концертът ще бъде със свободен вход и се осъществява с подкрепата на читалищното настоятелство.