Цветан Цветанов бе гост на събора в с. Грашево

 Цветан Цветанов бе гост на събора в с. Грашево

Традицията да се провежда събор в местността „Поляните“ в с. Грашево датира от 1997 година, но е прекъсната през последните три години,а днес тя бе възобновена.

Официален гост на събитието бе председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който задно с кмета на община Велинград не пропуснаха да поздравят лично всички присъстващи по случай празника. Те бяха придружавани от народния представител от ГЕРБ-Велинград  Димитър Гечев, областния координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов и кметове на кметства от община Велинград.

„Благодаря на всички хора в Родопите за тяхната толерантност. Тази толерантност трябва да бъде съхранена и да се превърне в политики за хората.“- това заяви Цветан Цветанов от сцената на празника. Благодаря и на кмета на Велинград д-р Костадин Коев за това, че в управленската си програма е заложил да има проекти за всичките 19 населени места в общината, в които живеят над 42 хил. души. Благодаря на кмета на с. Грашево Асен Мастев за неговата енергичност и смелост да търси решения  на проблемите на селото на най-високо ниво. – добави още той.

Г-н Цветанов се ангажира с това, че ще помогнат на ДГ „Кокиче“, като дарят средства, с които да бъдат закупени нови легла с детски модули, от които градинката има огромна нужда.

Вторият голям ангажимент, който Цветанов пое, бе да съдейства за отпускането на средства за ремонт на пътя Грашево-Мечо корито-Асанова махала-Кръстава-Горно Бирково, който е с дължина над 20 км., като за целта ще бъде актуализиран проектът в Община Велинград. Стана ясно, че първият етап ще започне още догодина.

На свой ред кметът на Велинград д-р Костадин Коев съобщи, че до края на септември започва ремонт на улица „Вела Пеева“ в с. Грашево, като това е част от по-голям проект за ремонт на улици в 5 населени места. „През този управленски мандат в Грашево е ремонтирано кметството, джамията и на много места са изградени подпорни стени“- каза градоначалникът.

От сцената в местността „Поляните“ художникът от Сопот Стефан Йорданов подари портрет на Апостола на свободата – Васил Левски, на едноименното училище в с. Грашево.

В празничната програма участие взеха прекрасните и талантливи деца от ДГ „Кокиче“ и ОУ „Васил Левски“, както и Ансамбъл „Бояна“ от с. Костандово.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *