Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не трябва да допускаме определени икономически интереси да съсипят поминъка на Велинград

 Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не трябва да допускаме определени икономически интереси да съсипят поминъка на Велинград

Не трябва да допускаме определени икономически интереси да съсипят поминъка на Велинград. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията в интервю за Агенция „Фокус”. Цветанов обясни, че ГЕРБ е алтернативата, която се е появила 2006 година и в рамките на 3 години е успяла да изгради структури в цялата страна, във всички населени места.
По думите му това, което са обещали от партията тогава, както и сега е връзката по вертикала парламент-избиратели да продължи и в никакъв случай да не се прекъсва.
„Може би сме единствената политическа формация, която има реален политически живот, наложи се като лидер от системни партии, които има в българският политически живот и точно за това в тази връзка, когато се вслушваме в нашите работодатели, а това са нашите избиратели, можем да бъдем полезни, както за обществото, така и за развитието на регионите – да запазим и да съхраним традициите и поминъка на хората”, коментира Цветанов.
Във връзка с подписката, която председателят на ПГ на ГЕРБ получи от около 10 хил. жители на Велинград за недопускане на повторно разработване на рудодобива в обществото, Цветанов коментира: „Това е част от политиката, която правим във всяко едно населено място. Когато бях там преди няколко дни, знаете, каква е реакцията на определени политически лица, които искат и търсят провокацията, личния сблъсък, търсят противопоставянето на политическия живот в страната”. „Винаги съм се отдавал на тези избиратели, които искат под една или друга форма да им се помогне. Велинград през 2009 година 6 дни преди приключване на мандата на Сергей Станишев е дадена на концесия мината за добиването на волфрам”, допълни той. Цветан Цветанов обясни, че става дума за изключително вредна руда, която ще бъде с пряко въздействие върху здравето и живота на работниците, които ще бъдат назначени и отделно ще повлияе върху целият регион за ограничаване възможността за развитието на спа туризма. „Трябва да бъдем съпричастни, защото Община Велинград има над 40 000 жители, а през почивните и празничните дни се превръща в желаната туристическа дестинация за спа туризъм. Трябва да запазим автентичността и да не позволим на определени икономически интереси, които биха могли да съсипят поминъка на един цял град. Това не трябва да го допускаме”, уточни той. „Това е силата на ГЕРБ – винаги има каузи, зад които застава и винаги чуваме хората за това, от което имат нужда, като се стараем да отговорим на техните очаквания”, допълни Цветан Цветанов.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *