Цигов чарк се напълни с празнуващи, температурата е минус 7 градуса

 Цигов чарк се напълни с празнуващи, температурата е минус 7 градуса

Курортът Цигов чарк ще бъде пълен за праничната новогодишна нощ, в момента почти всяка вила има посетители. Същото важи и за хотелите и бунгалата. Пътят от Батак до вилната местност е добре почистен, но снегът продължава да вали, като през днешния ден е натрупана покривка от окол 20 см. В случай, че тръгвате натам утре, непременно проверете метеорологичната обстановка. В момента температурата е минус седем градуса, като се очаква през нощта да падне под минус единадесет.

Всички заведения и магазини на територията на курорта работят, като в утрешния ден търговските обекти също ще бъдат отворени за посетители. От пресцентъра на МВР припомнят, че по време на Новогодишните празници ще има засилени мерки за сигурност. Те ще се изразяват в повишено присъствие на служители на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили.

Дадени са указания за заострена бдителност на частните охранителни фирми, с приоритет на местата с масово събиране на хора. По-строг ще бъде пропускателният режим на провежданите на открито Новогодишни тържества, на които няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие, стъклени бутилки и пиротехнически средства, както и хора във видимо нетрезво състояние. За предприетите мерки в момента се уведомяват кметовете на общини, в които се очакват голям брой посетители, туристическите и хотелиерски браншови организации.

pzdnes.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *