Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • 1097 са щатните служители на ОДМВР – Пазарджик, 25% от тях – с висше образование
novini Uncategorized

1097 са щатните служители на ОДМВР – Пазарджик, 25% от тях – с висше образование

Общо 1097 са щатните служители в ОДМВР – Пазарджик, става ясно от актуализирана справка, качена в сайта на министерството на Цветанов. В това число не влизат работещите в местните звена на БОП, „Гражданска защита”, оперативното звено към затвора, съдебна полиция и други специализирани структури.
От тях 114 работят по трудови договори, останалите са със статут на държавни служители. 25% или 279 души от състава на дирекцията са с висше образование, останалите имат завършено средно, според справката. Общо 61 са работещите в отдел „Криминална полиция”, като от тях 35 са висшисти, а 24 са със средно образование. В отдел „Охранителна полиция” се трудят 104 служители, 41 от които – в сектор „Пътна полиция”, а 11 се грижат за обществения ред. Изцяло от специалисти с висше образование е съставен отдел „Досъдебно производство”, където работят 64-ма, а в петте районни управления „Полиция” – Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Велинград и Септември, са ангажирани на щат общо 567 души. Пожарникарите наброяват 206, а в администрацията работят 56 служители.

Related posts

Ново обвинение, този път за щети от 345 418 лв., повдигна прокуратурата срещу бивш кмет на Велинград, появи се името на сина на ексдепутат от ДПС

68-годишен Рамбо от Велинград остана без пищов

Двама мъже, транспортирали незаконно добита дървесина, са задържани в РУП-Велинград