Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • 12 хил. наръчника раздадоха младежите от ГЕРБ Пазарджик в кампанията „Аз съм за България в Шенген“
novini Uncategorized

12 хил. наръчника раздадоха младежите от ГЕРБ Пазарджик в кампанията „Аз съм за България в Шенген“

12 хил. наръчника за пътуване в Европа раздадоха представители от МГЕРБ в цялата Пазарджишка област. Инициативата е в рамките на националната информационна кампания „Аз съм за България в Шенген“.
В наръчника е описана историята около формирането и разширяването на Шенгенското пространство и вътрешните правила. Целта му е да информира гражданите за техните права и задължения, съдържа информация какви документи са необходими при преминаването на границите в Шенген, как се пътува със самолет, как ще бъдат проверявани гражданите по време на пътуването, митническите разпоредби, които контролират обмена на стоките в ЕС.
Брошурата разяснява и колко пари в брой и какви други платежни средства могат да носят пътуващите в себе си при влизане или напускане на страните от Шенген и ЕС, при какви проблеми в чужбина гражданите могат да се обърнат към българските посолства. В неделя от 10:00 до 14:00 часа младите хора в Пазарджик, Велинград, Пещера, Ракитово, Брацигово, Бело и Лесичово разпространяваха брошури и отговаряха на въпросите на хората по темата за Шенген.
Националната информационна кампания се организира от евродепутатите на ГЕРБ и Младежки ГЕРБ.
 

Related posts

Мис Нанси заминава за Индонезия

Новите студенти да платят здравните си вноски за периода юли – септември, напомнят от НАП

Един е със счупен крак при сблъсък между мотоциклет и лека кола