На 19.02.2017 от 17:00ч. пред възпоменателната плоча на Апостола на свободата бе отслужена панахида от енорийският свещеник Отец Александър, в  памет на Васил Иванов Кунчев- Левски. С почетен караул се включиха представители на РК ,,Родопчани” – НС,,Традиция”.

Възпоменателно слово за Апостола на свободата държа кметът д-р Костадин Коев и Председателя на НЧ „Васил Левски-1904“ г-н Никола Делиев.

Нифи Кънчева и Александър Попгеоргиев- отличилите се децата, участвали в конкурса „Апостола на свободата” организиран от „ЦПЛР-ОДК Велинград”, представиха своите литературни произведения, посветени на живота  и делото на Васил Левски.

На поклонението присъстваха: председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, зам.-кметът Исмаил Моллов, служители на Общинска администрация, учители и ученици от различни училища в града.

В церемонията по поднасянето на венци и цветя се включиха: Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, представители на политически партии, исторически музей, „Дружество за защита на Родопите и „Дружба Родина“, Съвет на народните читалища-Велинград,  училища, читалища, Културен клуб на пенсионера-Каменица и граждани на Велинград.

Половин час след панахидата, в памет на Апостола на Свободата, се проведе възпоменателен концерт под надслов „Пазим името ти свято”.