150 лв. глоба за стрелец от Сърница, уцелил умишлено автомобил, пълен с хора, прокурорът преценил, че деянието е с ниска степен на обществена опасност

150 лв. глоба получи К. В. П. от Велинградския районен съд за стрелбата си по движещ се автомобил, пълен с хора?!?
На 30 май 2011 година в Сърница мъжът се прицелва с въздушната си пушка от терасата на къща, намираща се на ул. „Чаарджик” №44, по движещ се фолксваген транспортер, в който се возили три деца и един възрастен, като поврежда страничното стъкло. Свидетели на изстрела станали и негови близки приятели. За това деяние срещу К. П. било образувано бързо производство и бил задържан за 24 часа в местното управление.
Със свое постановление от 10 юни, обаче, прокурорът по делото прекратява наказателното производство, защото според него тази постъпка не е престъпление от общ характер и стрелецът е целял да демонстрира незачитане на обществените порядки, с което е предизвикал само страх и възмущение у возещите се. Материалите по делото са изпратени на началника на РУП – Велинград, за съставяне на акт по Указа за борба с дребното хулиганство (УДХП). На 11 юли въз основа на тях е съставен актът за проява на дребно хулиганство, с което и съдът определи поведението на К. П. като действия с по-ниска степен на обществена опасност, които не представлявали престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс.