Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • Институции
  • 17 омбудсмани обсъждат сексуалното образование на децата като мярка срещу насилието над тях
Институции

17 омбудсмани обсъждат сексуалното образование на децата като мярка срещу насилието над тях

Омбудсманът на Република България Мая Манолова ще открие среща на Европейската мрежа на детските омбудсмани (ENOC). Събитието ще се състои утре, 16 май 2017 г., от 9.00 часа в институцията – гр. София, ул.  „Георг Вашингтон“ № 22  и е отворено за журналисти.

Три дни (15 май – 17 май 2017 г.) България е домакин на високия форум, организиран в партньорство с институцията на омбудсмана, ENOC и УНИЦЕФ. В срещата участват представители на детските омбудсмани от 17 държави.

Сред основните теми, обсъждани на форума са ефективността на институциите в защита правата на децата и подобряване на достъпа на децата за подаване на жалби и сигнали, необходимостта от въвеждане на здравна култура и сексуално образование в училищата с цел превенция на ранни бременности и аборти, подкрепа на деца жертви и свидетели на насилие, както и реализиране правото на децата на мнение и как институциите да се допитват до децата по теми, които ги касаят и др.

Related posts

За активизиране на дейността на Местните комисии за обществен ред и сигурност призова директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев

210 извършени проверки и 21 обекта с нарушения след проверките във Велинград

Внедряване на мерки за енергийна ефективност в административна сграда

Loading Facebook Comments ...