Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • 210 декара лозя и насаждения са спасени при 11 пожара, възникнали в областта
novini Uncategorized

210 декара лозя и насаждения са спасени при 11 пожара, възникнали в областта

Горяха ел. табло, стопански постройки, сухи треви и стърнища

На 11 случая на пожари в сгради, стопански постройки, сухи треви и стърнища са се отзовали огнеборци и спасители от областта, съобщават от ОД на МВР. Вчера по обяд в дежурната част на РСПБЗН – Пазарджик, е получен сигнал за горящ лозов масив в землището на Черногорово. На мястото са пристигнали два противопожарни автомобила. След два часа и половина огънят бил изгасен. Изгорели са 15 декара от лозовия масив, но били спасени 200 декара, намиращи се в съседство. Късно вечерта се наложило повторна намеса в този район. Този път са изгорели 10 декара лозя.
Около 19:20 часа възникнал пожар в електрическо табло, намиращо се в сграда в областния град. Причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталация. Огънят е унищожил осемте електромера в таблото.
В 9:00 часа в база във Велинград при рязане на цистерна с оксижен е възникнал пожар. Огнената стихия тръгнала от запалили се мазутни отпадъци по дъното на цистерната. Спасени са две сгради, намиращи се в близост до базата, резервоар за горива и 10 декара посеви.
Подобен пожар се разразил и в стопанска постройка, собственост на А. А. от велинградското село Драгиново. Унищожени са складираните там половин тон фуражи.
Сухи треви и стърнища са били запалени в землищата на Добровница, Синитево, Исперихово, Симеоновец и Батак.
 

Related posts

Над 200 проверени при полицейски операции във Велинград и Панагюрище

Валежите оставиха села в региона на тъмно

Нова игра: Руска рулетка по магистрала „Тракия“- с 200км/час в насрещното