Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • 430 хил. лв. търси чрез съда „Вестникарска група България” от велинградския разпространител на печатни издания Иван Баев
novini Uncategorized

430 хил. лв. търси чрез съда „Вестникарска група България” от велинградския разпространител на печатни издания Иван Баев

Вече три години „Вестникарска група България” ООД води дело срещу разпространителя на печатни издания Иван Баев, през което време казусът митарства между Окръжен съд, Пловдивския апелативен съд и Върховния съд.
Делото е образувано по иск на вестникарската група за сумата от 429 815 лв., за които на 20 май 2008 г. Баев е подписал запис на заповед. Според адвоката му парите били изплащани междувременно от физическото лице за погасяване на сумата в записа на заповед, но неправилно осчетоводени във фирмата, чийто управител и собственик на капитала е неговият клиент – „Баев” ЕООД.
Според заключението на вещото лице след извършената съдебно-икономическа експертиза представените от ответника близо 40 платежни документа не доказват твърдението, тъкмо напротив – те се отнасят за погасяване на задължения на дружеството по други сделки между страните. Пред съда представителят на групата настоя искът за близо половин милион лева да бъде уважен, тъй като е установено, че това са задълженията на Баев в качеството му на физическо лице по записа на заповед, натрупани за времето от май 2008 г. досега.
Съдът определи 22 март като краен срок за произнасяне по казуса.
 

Related posts

Фен ТВ празнува 7 години с клубно турне и в Велинград

Математиката е любов за учениците на ОУ ”Христо Ботев”,Велинград

Моят род срещу твоя род или как се печелят избори в Сърница