Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • 456 жени преминаха профилактични прегледи в рамките на кампанията срещу рака на гърдата в Пазарджик през октомври, прегледите с ехограф продължават в малките населени места и в общинските центрове на областта
novini Uncategorized

456 жени преминаха профилактични прегледи в рамките на кампанията срещу рака на гърдата в Пазарджик през октомври, прегледите с ехограф продължават в малките населени места и в общинските центрове на областта

 

 

 

 
Деветата поредна кампанията за борба с рака на гърдата, инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели”, под патронажа на кмета на oбщина Пазарджик Тодор Попов, продължава и през месец ноември под мотото „Заедно в името на живота!”. До момента са направени общо 456 прегледа от хирург, рентгенолози и гинеколози. Две жени, на които е открито новообразувание, са изпратени за допълнителни изследвания.
Подвижният ехограф, дарен от МЗ на националното сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници, има за цел да прави профилактика на жените и в най-малките и отдалечени кътчета на България и той ще изпълни предназначението си в Пазарджишка област. Ехографът се съхранява във Варна, а разходите по транспорта му са поети от Община Пазарджик.
Днес от 14:00 до 18:00 ч. в Звъничево, в Дневния център за възрастни хора с увреждания д-р Тимева ще преглежда всички желаещи.
Утре по същото време д-р Благова ще извършва прегледи в Калугерово.
На 4.11.2010 г. в Мало Конаре д-р Кузева ще прави ехомамографии. В петък профилактични прегледи ще има в Синитево. Прегледите остават на цена от 10 лв. и се извършват в сградата на кметството на съответното населено място.
След това ехографът ще бъде на разположение на работещи жени в цехове – на 17 ноември от 9:00 до 17:00 ч. – във Велинград, в Дневен център за възрастни хора с увреждания. Записването става на тел. 0898/729 789.
Седмица по-късно, на 24 ноември, от 8:30 до 17:30 ч. в МЦ-1, ет. 2, каб. 7, Белово, прегледи с ехограф ще извършва д-р Благова. В периода от 25 до 30 ноември, между 9:00 и 17:00 ч. тя ще прегледа жените и в Пещера.
Да преодолеем страха от прегледа днес, за да спечелим живот утре, е призивът на организаторите.

Related posts

Приключва изграждането на фонтана на кръговото движение на входа на Велинград

Велинград получава 256 300 лeва във връзка с бедственото положение от 08.03.2015г.

Във Велинград са подготвени за водите на яз.Батак