5300 лева събраха членовете на „Лайънс клуб“ – Велинград на благотворителен коледен бал в спа хотел „Здравец“

 5300 лева събраха членовете на „Лайънс клуб“ – Велинград на благотворителен коледен бал в спа хотел „Здравец“

За пета поредна година „Лайънс клуб“- Велинград организира благотворително събитие в края на годината, посветено на значима кауза – набиране на средства за закупуване на съвременна немска апаратура за диагностика на очни заболявания в ранна детска възраст. Домакин на традиционния коледен бал за четвърта поредна  година бе хотел ”Здравец”- Велинград.

Чрез лични дарения на членовете на клуба и гостите на събитието, томбола, коледен базар и търг бяха събрани 5329 лева, като сумата ще покрие 30% от стойността на медицинската апаратура, която предстои да бъде купена. През пролетта на тази година „Лайънс клуб“-Велинград организира  профилактични прегледи на деца в няколко детски градини във Велинград с подобна апаратура, която бе предоставена за тестване от друг клуб в „Лайънс“ организацията. Тогава се роди идеята да се наберат средства, с които „Лайънс клуб“-Велинград да купи собствен апарат.

На благотворителния бал в спа хотел „Здравец“ от името на „Лайънс клуб“- Велинград бяха наградени личностите с най-значим принос към идеите на организацията през изминаващата година. Д-р Таня Беличенова получи номинация за активно участие в прояви, свързани с превенция и рехабилитация на гръбначни изкривявания при деца в предучилищна възраст. Д-р Светла Благова бе отличена участието си в проведените профилактични очни прегледи на деца в предучилищна възраст, а Галя Младенова – за дарителски принос към каузата на „Лайънс клуб“-Велинград.

Специалната награда на клуба бе връчена на управителя на спа-хотел „Здравец” Салих Кунгьов за изключителна подкрепа и принос към цялостната дейност на „Лайънс клуб“-Велинград. За четвърта поредна година г-н Кунгьов уважи събитието и дари най-голямата сума за благотворителната кауза.

На благотворителния бал присъстваха още Димитър Гечев, депутат от „Герб“ в 44-то Народно Събрание, д-р Костадин Коев, кмет на Община Велинград, Светла Томова, заместник-кмет на Община Велинград, Бельо Мандраджиев, председател на Общинския съвет, общинския съветник Богдана Пашева.

Специални гост на събитието от името на организацията бяха също Васил Клявков, дистрикт управител на „Лайънс клуб“-България и Георги Стоянов, президент на „Лайънс клуб“-Пазадрджик.

Дамски „Лайънс клуб“- Велинград се учредява от 12 дами през  2011 г. През годините те привличат още съмишленици към своите каузи, като в момента членовете на клуба са 25. Дейността на местната организация е тясно обвързана с мисията на LCI /Lions Club International/, която се осъществява под мотото ”Ние служим”. Благотворителните инициативи са в подкрепа на незрящи хора. Свързани са и с превенция, ранна диагностика и лечение на диабетно болни пациенти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *