Отлична е равносметката за СК “Атлас” от провелото се преди седмица на Белмекен Държавно лятно първенство по ски-бягане с ролки: 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала за момичетата на треньора Тодор Гълев.

В стартовете през трите дни от 10 до 12 септември се състезаваха отборите на Сапарева баня, Самоков, Габрово, Берковица, “Бояна” София, “Узана” Габрово, НСА, велинградските СК “Атлас” и СК “Чепинец”.
В изкачването с ролки класически стил на 5 км при девойките състезателките на СК “АЕтлас” Белослава Неделчева и Васка Благоева спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. При момичета ст. възр. Спасимира Корунова завоюва златен медал, а при девойки мл. възраст Цветелина Павлова се класира пета.
В свободния стил на 4 км Спасимира Корунова грабна златото. На 10 км Белослава Неделчева спечели сребърно, а Васка Благоева бронзово отличие, а Цветелина Павлова се нареди на шеста позиция в своята възрастова група.
В кросовото бягане сребърни медали спечелиха Сп. Корунова и В. Благоева, а бронзов Б. Неделчева.
Треньорът на СК “Атлас” Тодор Гълев специално отбеляза много доброто представяне на младото попълнение в клуба, за което това бе първи старт и то при голяма конкуренция: Мария Алекова, Цветелина Келчева и Любомир Папарков.
На нашия въпрос как клубът се справя в условията на криза г-н Гълев отговори: “Нещата вървят с желанието на треньори и родители. За съжаление не можем да приемем всички деца, които искат да тренират, защото разполагаме с малко екипировка – тя се осигурява от клуба, не взимаме такси от децата, а разчитаме на средствата, които федерацията разпределя при добри класирания и на финансовата помощ от община Велинград. Помагат част от родителите, на които съм много благодарен, особено сега в тази криза. През зимата на 2010 г. спечелихме 3 златни медала плюс още много челни класирания, сега от лятното първенство също имаме доста медали, а Спасимира Корунова вече е в националния отбор на юношите.”
СК “Атлас” се подготвя за зимните държавни първенства, които ще са в Габрово и на Боровец.
Темпо