Антимафиоти от Варна и Пазарджик осуетиха сделка за търговия с наркотици

Край Варвара заловиха наркодилъри, между които пазарджиклия и малоконарец
Снимка: пресцентър, МВР
Петима мъже са задържани вчера при спецакция на служители на ТЗБОП във Варна и Пазарджик, проведена под ръководството на прокурор от Варненската окръжна прокуратура, съобщи пресцентърът на МВР.
До реализацията се стигнало в хода на работата по образувано досъдебно производство в ОДМВР-Варна. Била получена информация за предстояща среща на 29-годишен варненец с чужденец с цел закупуване на наркотици на стойност 12 хил. лева на територията на Пазарджик.
В хода на проведените оперативно-издирвателни действия във велинградско село бил засечен лек автомобил „Фолксваген Голф”. В него пътували 44-годишният И. Д. от Пазарджик и Р. Н. от Мало Конаре, на 42 години. Те се срещнали с варненеца Д. Е. (29 г.) и чужденеца в дома на 40-годишния Д. С. от Бачево. Малко по-късно в района на Варвара четиримата са задържани. При допълнителна проверка в управлявания от Д. Е. мерцедес били открити 50 грама кокаин и 30 грама амфетамин. От фолксвагена са иззети везна, 4 грама амфетамин и 1.4 грама кокаин. Последвало задържането на Д. С. във Велинград.
В хода на операцията са извършени претърсвания на адреси в Пазарджик, Мало Конаре и Велинград, както и на три адреса във Варна, откъдето са иззети две компютърни конфигурации. Петимата са задържани за 24 часа. Действията по разследването продължават.