Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Апаши разградили ловното в Ракитово, предали железата за скрап, друг „изчистил” напоителен канал от медни шини
novini Uncategorized

Апаши разградили ловното в Ракитово, предали железата за скрап, друг „изчистил” напоителен канал от медни шини

Общо петима извършители на кражби са задържани от служители на полицейските управления в Панагюрище, Пазарджик и Велинград. В началото на седмицата апаш разбил гараж, собственост на 54-годишния З. К. от Панагюрище. Мъжът се простил с медни съдове, токоизправител, две туби и 40 литра двигателно масло. Не след дълго местните криминалисти установили, че извършител на кражбата е 30-годишният Г. С. от средногорския град.
Вчера сутринта в землището на пазарджишкото село Априлци екип на РУП-Пазарджик извършил проверка на И. К., на 45 години от септемврийското село Славовица. Мъжът превозвал 31 килограма медни шини, демонтирани от напоителен канал Лесичово-Стряма. Нанесените щети на съоръжението са в процес на изясняване.
Преди дни в РУП-Велинград била депозирана жалба от директора на ДЛС-Ракитово. От нея станало ясно, че крадци са демонтирали 23 стоманени тръби от оградата на база за развъждане на дивеч, намираща се в местността „Леновете”. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия са задържани и извършителите, а металните съоръжения, отмъкнати от ракитовците П. М., на 29 години, М. К., на 30, и Ж. П., на 36, вече били предадени в пункт за изкупуване на метални отпадъци.
И петимата апаши са задържани в арестите на полицейските управления в Панагюрище, Пазарджик и Велинград. Спрямо тях се водят полицейски производства.
 

Related posts

Делото срещу Дулев потъна в Зоната на здрача, продължава издирването на противопожарната стена в ЦДГ „Мир” в Сърница

Във велинградско скоро ще ловят балканска пъстърва

Спипаха велинградчанин с 2000 кутии цигари без бандерол