Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Батачани се жалват от Горското, жителите на Нова махала – от пощенските услуги
novini Uncategorized

Батачани се жалват от Горското, жителите на Нова махала – от пощенските услуги

Община Батак има готов идеен проект за изграждане на общинския път Фотиново – Селча, който е важна пътна връзка между областите Пазарджик и Смолян. Ремонтът на деветкилометровата отсечка ще спести на пътуващите 80 км обходен маршрут по пътя Девин – Кричим, стана ясно на днешната изнесена приемна на областния управител Дончо Баксанов и експерти.
До месец започва ремонтът на републиканския път Батак – Доспат. Изпълнител на обекта е пловдивска фирма, а подизпълнител – пазарджишката „Пътища” АД. Тридесеткилометровата пътна отсечка свърза областите Пазарджик и Смолян и не е ремонтирана от 1971 г. Проектът е на стойност около 11 млн. лв., предоставени по ОП „Регионално развитие”.
Жителите на Нова махала се жалваха на областния управител от закъснелите доставки на вестниците, писмата и цялостното пощенско обслужване в селото. Проблемът касае много от по-малките населени места и въпросът ще бъде поставен от областния управител на специална среща с директора на Териториалното поделение на „Български пощи” ЕАД, Пазарджик, уверяват от администрацията му.
Жителите на Батак недоволстват от създадената организация от местните горски стопанства за добива на дърва за огрев – цените на дървата са едни от най-високите на корен в региона и добивът им е разрешен през септември.
Tази година изнесените приемни на областния управител ще завършат през септември в общините Велинград и Стрелча.
 

Related posts

Проектът стартира този месец, разчита на кредит

Общинско ръководство с мерки за премахването на корените на повалените дървета

Столове от БУК