Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Без „паяци” в Пазарджик до изборите, май
novini Uncategorized

Без „паяци” в Пазарджик до изборите, май

Допреди седмица Орцев не е внасял в ДАИ заявление за лиценз

До изборите Пазарджик ще е без „паяци”. Това е възможно, тъй като фирмата на Събин Орцев, „АСО 2009” ЕООД, още няма издаден лиценз.
Припомняме, че двете коли за принудително вдигане на автомобили нарушители, действащи в Пазарджик и Велинград, бяха спрени от ДАИ на 6 юли за срок от 6 месеца, когато проверка показа, че фирмата не разполага с необходимия лиценз, за което трябва да плати и 1500 лв. глоба.
На наше питане тогава от Общината отговориха, че ако получаването на документа се проточи, могат да прибягнат до предсрочно прекратяване на 2-годишния договор (който и без това изтича през октомври).
Вчера секретарят на Общината, Румен Кожухаров, обясни, че просто чакат лицензирането на фирмата – имали уверение, че процедурата е задвижена, но не знаели колко време ще отнеме получаването на заветния документ.
Според информацията за реда за издаване на лиценз, публикувана на сайта на ИА „Автомобилна администрация” (ИААА), кандидатът подава заявление до министъра на транспорта чрез началника на съответния областен отдел на ДАИ, придружено с 16 документа; то се завежда последователно в деловодството на ДАИ и ИААА, където се предава на отдел „Лицензи”. Редът за получаването му е обратен.
Днес ВрИД-шефът на ДАИ – Пазарджик, Константин Петров, обаче увери, че допреди седмица заявление за издаване на лиценз от страна на фирмата не е постъпвало.
 

Related posts

Областният управител представи новия директор на РДСП Пазарджик

Комисия прави проверка по проектите финансирани от ПИП

При масови тараши полицейски служители изловиха контрабандни цигари и тютюн