Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Близо милион са средствата за текущ ремонт и зимно поддържане на участъка от републиканската пътна мрежа на територията на Пазарджишка област
novini Uncategorized

Близо милион са средствата за текущ ремонт и зимно поддържане на участъка от републиканската пътна мрежа на територията на Пазарджишка област

Във връзка с падналия вече по високите места в общините Велинград и Батак сняг областната администрация представи днес средствата, предоставени през месец октомври за текущ ремонт и зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Пазарджишка област. Дължината на участъка е 739.3 км, в това число 50.8 км магистрала, 9 км пътни връзки и 53.9 км в границите на градовете. Републиканските пътища, върху които Областно пътно управление осъществява контрол, са с дължина 625.6 км, разпределени в 5 участъка.
За подготовката на посочените участъци за зимния сезон 2010/2011 на областната администрация са отпуснати средства в размер на 482 052 лв. – за АМ „Тракия”, които ще бъдат изразходвани за възстановяване на настилката, попълване на пукнатини и фуги, хоризонтална маркировка, изсичане на храсти и др. За републиканските пътища от I-ви, II-ри и III-ти клас са отпуснати средства в размер на 559 517 лв., с които ще бъдат изкърпени дупки и други деформации на пътната настилка, хоризонтална маркировка, ремонти на парапети на съоръжения, машинно подравняване на банкети и почистване на свлачища.
Отменено е ограничението по пътя Копривщица-Стрелча, движението в участъка е нормализирано, отчетоха още от областната администрация. По препоръка на експерти мостът по пътя Панагюрище-Стрелча, рухнал по време на летните поройни дъждове, трябва да бъде изцяло съборен и изграден отново. Маркерите, поставени от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), са счупени, това вероятно ще наложи скорошното му затваряне на движение, смята областният управител Дончо Баксанов. В момента все още важи ограничението на скоростта от 30 км/час и забраната за преминаване на товарни МПС над 3.5 т. На проведената преди 2 дни среща на областния управител с представители на КАТ и Областно пътно управление е взето решение да бъдат поканени експерти на АПИ, които да се произнесат за затварянето на участъка.
 

Related posts

Отровени кучета по градинките на Велинград

Оправдаха велинградчанин за упражняване на психическо и физическо насилие над братовчед му

XII ФЕСТИВАЛ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК