Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Булсатком кандидатства за четвърти GSM оператор
novini Uncategorized

Булсатком кандидатства за четвърти GSM оператор

Телекомуникационният оператор Булсатком, предлагащ цифрова телевизия и оптичен интернет, смята да разшири дейността си, предлагайки и мобилна телефония, съобщиха от компанията. Тя вече е подала заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа при използване на 2 х 5 MHz в обхват 1800 MHz.
Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), с решение №953 от 06.10.2011г., обяви намерение за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz на Булсатком.
Съобщението за намерение на КРС за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz е публикувано в Държавен вестник. Всички заинтересовани предприятия са имали възможност да подадат заявления за ползване на този спектър в срок до 21 дни от публикуване на съобщението. В случай, че в посочения срок не са постъпили други заявления, регулаторът ще предостави свободния радиочестотен спектър на оператора, който първоначално е заявил интерес към него. При проявен допълнителен интерес и в случай, че наличният свободен ресурс се окаже недостатъчен за ползване от всички лица, подали заявление, КРС ще обяви състезателна процедура.
Предстои обявяване на решението на КРС относно издаването на разрешението за ползване на Телекомуникационния оператор.
От Булсатком твърдят, че нямат нищо общо с компанията „4 Джи” /компанията, кандидатствала за разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 2 GHz/, както и с другите компании, подали заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа.


Фокус

Related posts

52-годишен велинградчанин с 3.31 промила блъсна мотопедист

Убиецът на Чарли и съучастниците му са известни

Предстоящите избори с повече наблюдатели от предишните