Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Четири месеца ще продължи ремонтът на пътя Батак-Доспат, не се предвижда затварянето му
novini Uncategorized

Четири месеца ще продължи ремонтът на пътя Батак-Доспат, не се предвижда затварянето му

Софийска фирма, ремонтираща центъра на Пазарджик, и „Пътища” АД са изпълнителите на обекта

Утре в 10:30 часа на кръстовището на пътя между Батак и Доспат, в местността „Превала”, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, Сергей Михалев, ще направи символичната първа копка, отбелязваща старта на рехабилитацията на път II-37 Батак – Доспат от км 160+675 до км 185+487,09. Това стана ясно на днешната пресконференция на областния управител, д-р Дончо Баксанов, на която присъстваха и Иван Йончев и Ангел Палев, представители на фирмата-изпълнител ДЗЗД „Батак 2011” с участието на „Интегрирани пътни системи” АД, София, и „Пътища” АД – Пазарджик, и директорът на Областното пътно управление – инж. Анета Кечева. Проектът на стойност 12 433 488.28 лв. се финансира със средства от структурните фондове на ЕС – финансова схема „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища” на ОП „Регионално развитие”.
В проекта попадат кръстовищата за язовир „Батак” и курорта „Свети Константин и Елена” и за Велинград и „Цигов чарк”. Ще бъдат изградени три нови и ремонтирани 74 вече съществуващи водостока. Предвижда се още възстановяване на банкетите, пътната маркировка, повдигане на дъждовните шахти, реконструкция на 6 моста.
Строителният надзор ще се извършва от ДЗЗД „Инфраструктура-Пътища” – Пловдив („Пловдивинвест” АД и „Гама Сървисиз” ЕООД). Пътят няма да бъде затворен по време на строително-ремонтните дейности, увериха от фирмата изпълнител. Срокът за приключване на ремонта е четиримесечен.
 

Related posts

Лебанов с изявление за ситуацията с Центъра за настаняване във Велинград

Издирват вандал от Драгиново, изпочупил стъклата на автомобил

Иззеха близо 10 кубика незаконна дървесина от частен двор