Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Четвърто починало бебе в МБАЛ – Пазарджик, РЗИ упреква ръководството на болницата за неподаване на информация за смъртта на предишните три
novini Uncategorized

Четвърто починало бебе в МБАЛ – Пазарджик, РЗИ упреква ръководството на болницата за неподаване на информация за смъртта на предишните три

През нощта на 18 срещу 19 юни е починало новородено, преведено от Велинград в МБАЛ – Пазарджик, в тежко състояние – с дихателни и сърдечно-съдови проблеми, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Въпреки положените реанимационни и животоспасяващи действия, детето е починало, като имало съмнения за вродена тежка малформация на сърцето, пише още в пресинформацията.
Пак там се уточнява, че публикуваното в медиите през последните дни касаело „смъртта на едно новородено и две мъртвородени бебета в МБАЛ – Пазарджик /на 15 и 16 юни/” и по този повод РЗИ – Пазарджик е провела спешна среща с ръководството на болницата и началниците на отделенията по АГ и Неонатология. Подробно били разгледани историята на заболяванията на родилките и се акцентирало върху неизпълнените задължения на управата на болницата за своевременно подаване на информация до РЗИ и МЗ.
По първоначална информация се касаело за два мъртвородени плода. В първия случай наличието на мъртъв плод е установен от АГ-специалист във Велинград и родилката е насочена за родоразрешение в МБАЛ – Пазарджик. При втория случай бебето е починало по време на раждането. За изясняване причините за смъртта е назначена комисия. На починалото на 15 юни новородено медицинските екипи са провели животоспасяващи и реанимационни мероприятия. По предварителни данни от патоанатомичната експертиза се касаело за тежка аномалия на дихателната система, съобщават още от РЗИ.
 

Related posts

ГЕРБ ще се регистрира първа в ЦИК за местните избори

Сигнал предотврати замърсяване на река Чепинска със строителни отпадъци

С над 1.5 млн. оряза САПАРД фирма, строила водопровод във Велинград, изпълнителят си иска парите чрез съда