Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Делото по педофилския скандал във Велинград продължава през юни, чакат ДНК-експертизи
novini Uncategorized

Делото по педофилския скандал във Велинград продължава през юни, чакат ДНК-експертизи

Вчера в Районния съд във Велинград стартира делото по педофилския скандал в курорта от лятото на 2010 г., с участието на държавни служители. Процесът трябваше да тръгне точно преди месец, но се отложи заради ангажимент на един от адвокатите.

Подсъдими са преподавателят от медицинския университет Андон Тошев и вече бившият служител на земеделското министерство Васил Ковачев, обвинени за блудство и сексуални действия с непълнолетни. Останалите двама от групата – Мария Стоянова и Николай Петров, са свидетели по делото, съобщиха от велинградския съд.
Вчера беше приета съдебно-медицинската експертиза, заради неявяване на вещите лица от НИКК представянето на ДНК-експертизите остана за края на месец юни.
Скандалът избухна през лятото на 2010 г., когато при проверка на жилище в курортния град (във връзка с разследване за пласиране на дрога) в нощта на 14 срещу 15 август полицаи от местното РПУ се натъкнаха на интимни сцени между две непълнолетни момчета и четиримата държавни служители. В края на август Пазарджишкият окръжен съд потвърди решението на велинградските си колеги на Андон Тошев и Васил Ковачев да бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция от по 500 лв., а останалите двама освободи, като прецени, че не съществува реална опасност да се укрият, да извършат друго престъпление или да окажат натиск върху свидетелите.
Ковачев е бивш служител на Националната служба за съвети в земеделието към МЗХ, Стоянова и Петров работят в Института за защита на растенията към същото ведомство, Тошев е асистент в Медицинския университет в София.
 
 
 
 

Related posts

Американски коли за фенове във Велинград

Велинградският съд без помещение по ЗККИ, засега

Откриват музея с динозаврите до дни край Дорково