Делото срещу Водев продължава догодина, призовават за свидетел друг велинградски кмет

 
Делото срещу ВрИД кмета на Велинград Атанас Водев да продължи през януари, реши пазарджишкият окръжен съд с докладчик Ирина Джунева.
Част от явилите се на заседанието днес 23-ма свидетели са останали неразпитани, техните показания ще бъдат изслушани на следващото заседание, съобщи прокурор Нели Попова. По искане на обвинението допълнително ще бъде призован и Стоян Дулев, наследник на Водев на поста, констатирал нарушенията, за които предшественикът му е подсъдим. Дулев е разпитван вече в едно от предишните две гледания на делото в Окръжен съд.
Водев е обвинен в ощетяване на Община Велинград със сумата от 28 хил. лв. заради сключен неизгоден за възложителя договор за възстановяване на щетите от наводненията през лятото на 2005 г. В документа не е залегнало условието Общината да задържи гаранцията, внесена от изпълнителя, в размер на 10% от общата сума, до приемане на обекта и изготвяне на приемно-предавателния протокол.
Делото се гледа за трети път, след две поредни присъди и две обжалвания в Апелативния съд в Пловдив. Следващото заседание е насрочено за 20 януари 2011 г.

ВИДЕЛИНА