Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Делото срещу Водев продължава догодина, призовават за свидетел друг велинградски кмет
novini Uncategorized

Делото срещу Водев продължава догодина, призовават за свидетел друг велинградски кмет

 
Делото срещу ВрИД кмета на Велинград Атанас Водев да продължи през януари, реши пазарджишкият окръжен съд с докладчик Ирина Джунева.
Част от явилите се на заседанието днес 23-ма свидетели са останали неразпитани, техните показания ще бъдат изслушани на следващото заседание, съобщи прокурор Нели Попова. По искане на обвинението допълнително ще бъде призован и Стоян Дулев, наследник на Водев на поста, констатирал нарушенията, за които предшественикът му е подсъдим. Дулев е разпитван вече в едно от предишните две гледания на делото в Окръжен съд.
Водев е обвинен в ощетяване на Община Велинград със сумата от 28 хил. лв. заради сключен неизгоден за възложителя договор за възстановяване на щетите от наводненията през лятото на 2005 г. В документа не е залегнало условието Общината да задържи гаранцията, внесена от изпълнителя, в размер на 10% от общата сума, до приемане на обекта и изготвяне на приемно-предавателния протокол.
Делото се гледа за трети път, след две поредни присъди и две обжалвания в Апелативния съд в Пловдив. Следващото заседание е насрочено за 20 януари 2011 г.

ВИДЕЛИНА

Related posts

Цигари, които не предизвикват пожар, пушим от ноември

Вместо парк – паркинг, решиха велинградските съветници, съдът ги отряза

7 извънредни заседания на Общинския съвет във Велинград