Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Депутатът от СДС д-р Михаил Михайлов в Пазарджик: Крайно време е СДС да се определи като ясна опозиция на ГЕРБ
novini Uncategorized

Депутатът от СДС д-р Михаил Михайлов в Пазарджик: Крайно време е СДС да се определи като ясна опозиция на ГЕРБ

Смятам, че е крайно време СДС и Синята коалиция ясно да се определят като опозиция на управляващата партия ГЕРБ, заяви на днешната си пресконференция в Пазарджик синият народен представител д-р Михаил Михайлов. Работата на това правителство започна с донякъде разбираема хаотичност, но през последната година управлението на ГЕРБ се превърна в абсолютно непредсказуемо, добави Михайлов. Изобщо не е нормално и никога досега не се е случвало от 1990 г. насам вътрешен министър да оглавява и предизборния щаб на политическата сила, която представлява, каза депутатът от СДС, визирайки избора на Цветанов преди дни за шеф на щаба на ГЕРБ. Михайлов припомни събитията от извънредните общински избори в Разлог, където, според него, вотът е бил обърнат между двата тура благодарение именно на нерегламентирана намеса на държавната власт в изборния процес.
На пресконференцията се разбра и че д-р Михайлов е внесъл в народното събрание проект за изменение на Закона за електронните съобщения, в който се предвижда да се преустанови автоматичното подновяване на едно- и двугодишните договори на мобилните оператори, като те ще бъдат задължени един месец преди изтичането им да уведомяват абонатите си. Ако бъдат приети измененията ще се забрани атакуването на клиентите със спам – sms-и в часовия пояс от 8 до 20 ч., както и ще се ускори в рамките на 72 часа срокът за пренасяне на номера между отделните телекоми. Синият народен представител, заедно със свои колеги, подготвя и питане до кабинета защо България е единствената страна в ЕС, с изключение на Великобритания, в която дизелът е по-скъп от бензина.
Поводът за днешната пресконференция на д-р Михаил Михайлов беше създаването на приемни в Пазарджик и Велинград, в които граждани ще могат да отправят въпросите си чрез него до народното събрание. Съгласих се да открия тези приемни, защото от СДС сме само 9 депутати, от една страна, а от друга – самият аз съм родом от Панагюрище, съобщи депутатът.
 

Related posts

Драгиновец с опасност за живота след получен удар с табуретка по главата от сътрапезник, техен съселянин плаща 100 лв. глоба за хулиганско поведение

Важни телефони

7 години решетки за мъж, който похитил майката на децата си и я принудил със сила да направи аборт