Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • ДНК-експертиза отново отложи делото по „педофилския скандал” във Велинград от миналото лято
novini Uncategorized

ДНК-експертиза отново отложи делото по „педофилския скандал” във Велинград от миналото лято

Делото по т. нар. „педофилски скандал” във Велинград от лятото на 2010 г. с участието на държавни служители, тръгна на 27 май, с месец закъснение от предвиденото. Заради участието на непълнолетни лица от самото начало процесът се провежда при закрити врата.
Във вчерашното си заседание съдът разпита 8 свидетели на обвинението и на защитата, предимно длъжностни лица, и едно вещо лице. Заради голямата си натовареност ДНК-експертът от НИКК не можа да свърши със задачата си и приемането на заключението му ще стане на 9 август. Очакванията са тогава да приключи съдебното следствие, да бъдат изслушани обвиняемите и пледоариите.
В миналото заседание беше приета съдебномедицинската експертиза, представянето на ДНК-експертизата остана за вчерашното и пак беше отложено.
Скандалът избухна през лятото на 2010 г., когато при проверка на жилище в курортния град (във връзка с разследване за пласиране на дрога) в нощта на 14 срещу 15 август полицаи от местното РПУ се натъкнаха на интимни сцени между две непълнолетни момчета и четирима държавни служители.
Подсъдими в процеса са преподавателят от медицинския университет Андон Тошев и вече бившият служител на земеделското министерство Васил Ковачев, обвинени за блудство и сексуални действия с непълнолетни. Останалите двама от групата – Мария Стоянова и Николай Петров, са свидетели по делото.
 

Related posts

Батерия държи седмица след 15 мин. зареждане

Организация на движението от 13.08.2015 г. до 13.10.2015 г.

Полицейска грешка вкара в гроба заподозрян за убийство