Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Дончо Баксанов поиска от здравния министър оптимизиране на мерките за спешна помощ в граничните зони със Смолянска и Пловдивска област
novini Uncategorized

Дончо Баксанов поиска от здравния министър оптимизиране на мерките за спешна помощ в граничните зони със Смолянска и Пловдивска област

В предложение до Министерството на здравеопазването областният управител д-р Дончо Баксанов е обосновал нуждата от допълнителна организация и координация между център 112 и граничните зони между отделните области. Рисковите зони, в които екипите на ЦСМП от Пазарджишка област срещат трудности при възникнали усложнения и инциденти, са три, се посочва в предложението.
Зона 1 включва 4-километров участък от АМ „Тракия” на изток от тунела „Траянови врата” (53-ти км) до границата между областите София и Пазарджик (57-ми км). При възникнали инциденти в района сигналът се подава в ЦСМП София, а реагират екипи на ФСМП от Ихтиман. В предложението на областния управител се сочи, че при навлизане на екипите в участъка се налага да губят много време, тъй като за маневри трябва да изминават ненужно голямо разстояние до Долно Вършило или до пътния възел Церово. В този случай по-ефикасно би било намесата да се осъществява от екипи от пазарджишкия ЦСМП, смята д-р Баксанов.
Зона 2 включва 6-километров участък от АМ „Тракия”, граничен за областите Пазарджик и Пловдив. Случаят е аналогичен, смята областният управител, и отново посочва предимствата при реакция от страна на ЦСМП – Пазарджик.
Зона 3 обхваща 12 километра на границата с област Смолян – около яз. Доспат и селата Крушево и Бардучене, където съществува повишен риск заради струпването на хора през почивния сезон и голямата отдалеченост на филиалите на ЦСМП в Батак и Велинград, във високопланински терен. Според областния управител удачно е обслужването на терена да се възложи на смолянските екипи, отдалечени само на 9.5 км от зоната.
 

Related posts

Плувен турнир в Пазарджик раздаде над 150 медала, а Чепинец….

Инж. Емил Йончев: Съкращения в БДЖ трябва да има, но с това далеч не се изчерпва реформата в железниците

Във Велинград продължава фестивалът „Хоро при извора” с интересни инициативи