Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Дончо Баксанов сдаде шефското място в две регионални структури на колегата си от Хасково
novini Uncategorized

Дончо Баксанов сдаде шефското място в две регионални структури на колегата си от Хасково

 
Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и Регионалния координационен комитет (РКК) в Южен Централен район (ЮЦР) се проведе днес в Пазарджик. Заседанието беше открито и водено от областния управител на Пазарджик Дончо Баксанов, който в момента е председател на двете структури. На срещата присъстваха представители на министерства, областните управители на петте области от ЮЦР, кметове на общини от региона, представители на управляващите органи на оперативните програми, на организациите на работодателите, на работниците и служителите на национално ниво.
За заместник-председател на съвета единодушно беше избран кметът на община Панагюрище, Георги Гергинеков.
Секретарят на РСР, Даниела Опълченска, представи информация за въздействието на оперативна програма „Регионално развитие” върху социално-икономическото развитие на общините от района. От старта на ОП "Регионално развитие" през 2007 г. до момента общините от област Пазарджик са реализирали общо 13 проекта на стойност 34 298 333 лв., 5 от които са завършени. Проектите са на общините Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пещера, Белово, Брацигово и Стрелча и са свързани с подобряването на физическата среда, пътната, социална и образователната инфраструктура, междурегионалното сътрудничество и развитието на туризма. По тази програма с най-много проекти в ЮЦР са общините Пазарджик, Смолян и Кърджали – по 4, Пещера и Мадан – с по 3.
РСР прие решение да бъдат направени предложения до МРРБ за промяна в Закона за регионално развитие, във връзка с показателите за определяне на териториалния обхват на районите за целенасочена подкрепа. Това ще даде възможност на общините да предоставят актуални данни за измерване на показателите за развитието на съответната община, в допълнение на официалните данни, предоставяни от НСИ.
Участниците в заседанието приеха годишната индикативна програма за дейността на РСР в ЮЦР през 2011 г.
През следващата година председател на РСР и РКК в Южен Централен район ще бъде областният управител на Хасково.
 
 

Related posts

Дълговете на МБАЛ-Велинград се увеличават

Празникът на Велинград отново се отлага

Опашки на границата ни с Турция