Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Два от 21 имота, определени за продажба на ул. „Луда Яна”, отиват на търг
novini Uncategorized

Два от 21 имота, определени за продажба на ул. „Луда Яна”, отиват на търг

Два терена, включени в общинската програма за управление и разпореждане с общински имоти, да бъдат продадени за търговски обекти, предвижда предложение, внесено за разглеждане в ОбС.
Единият е с площ от 158 кв. м, другият – от 115. И двата са актувани като общински имоти преди месец, предназначени са за изграждане на търговски обекти. Началната тръжна цена на имотите е съответно 12 640 лв. и 9 200 лв. Бъдещите купувачи ще имат срок от 1.5 година за изграждане на търговските си обекти, в които се задължават на инвестират минимум по 15 хил. лв. и да поддържат по 2 работни места, както и да спонсорират общински мероприятия най-малко с по 500 лв. Както и в останалите търгове досега, запазва се предимството на онзи, който вече има изградено върху терена преместваемо съоръжение, при условие, че се е издължил към хазната.
Това са само два от 21 имота в квартал „Изток”, на същата улица, включени в Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за 2011. В списъка са още 32 УПИ с обща площ от 6 860. 50 кв. м на ул. „Сютка”, имоти на ул. „Спартак” и „Мария Шутич”, близо 1 дка от сградата на театъра (бившата сладкарница „Гергана”) с площ от 404 кв. м и други 435 кв. м в същата сграда, и много други терени.
 

Related posts

Проверки сред велинградски таксиджии извадиха наяве двама без правоспособност

Велинград каза: Не на волфрама

Две бани във Велинград чакат наематели